Organisatie

De organisatie van Omroep Zuidplas bestaat uit het dagelijks bestuur, de redactieraad en het PBO (Programmabeleid Bepalend Orgaan). Hier onder vindt u een overzicht van de organen.

Bestuur
Danny Govers (Voorzitter)
Peter van der Sluis (Penningmeester)
Peter Baur (Secretaris)

Kamer van Koophandel
41173335

Rekeningnummer
NL15RABO0345281179

Redactieraad
Willem de Waard
Philip van Es
Lars Wijnhoven
Ton Oskam
Sjoerd de Graaff

Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO)
Eelco Doornhein
Hans Heesterbeek
Caitlin de Lang
Roben van den Berg
Steef van Duin
Sofie Verdoold

Omroep Zuidplas is de publieke lokale media-instelling voor de gemeente Zuidplas
Omroep Zuidplas is actief via internet, radio en tv. In 2010 is de omroep door het Commissariaat van de Media aangewezen voor het verzorgen van programma’s gericht op de gemeente Zuidplas. Per 1 januari 2015 is deze aanwijzing verlengd. Zuidplas is een gemeente die op 1 januari 2010 is ontstaan door de fusie van Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen-Moerkapelle.

Mediawet
De mediawet bepaalt de kaders waarbinnen de omroep werkt. Omroep Zuidplas is onafhankelijk en wordt gecontroleerd door het Commisariaat van de Media. Inkomsten ontvangt de stichting vanuit de bekostigingsplicht door de gemeente zoals opgenomen in de mediawet. Daarnaast zijn er donateurs en zijn er inkomsten vanuit reclame.

Doelstelling
Omroep Zuidplas wil zoveel mogelijk inwoners bereiken met nieuws en informatie uit de gemeente Zuidplas. Inwoners worden hierdoor bij elkaar gebracht, waardoor de omroep een samenbindende rol vervult in de lokale gemeenschap.

Medewerkers
Omroep Zuidplas is een stichting die werkt met vrijwilligers. Momenteel zijn er ongeveer 40 mensen actief betrokken bij het maken van programma’s via radio, TV en internet. De omroep beschikt over een eigen nieuwsredactie. Om zo efficiënt mogelijk te werken, worden de medewerkers aangestuurd via een hoofdredacteur. De medewerkers krijgen interne opleidingen. Ook worden er cursussen gegeven door ervaren mensen uit de mediawereld. Het bestuur van Omroep Zuidplas heeft geen directe invloed op de inhoud van programma’s. Uit onderzoek blijkt dat de radioafdeling vooral een ouder publiek bereikt. De internetbezoekers via de site van Omroep Zuidplas zijn jonger.

Verschillende (social) media van Omroep Zuidplas
Omroep Zuidplas is op de radio in de ether in de wijde omgeving te ontvangen. Bekijk hier de frequenties waarop Omroep Zuidplas te ontvangen is. Via deze internetstream is de omroep ook buiten de gemeente Zuidplas te beluisteren. Omroep Zuidplas is tevens actief op Twitter, Facebook en Youtube. Reportages zijn ook te zien via ons Youtube kanaal. U kunt zich abonneren op ons Youtube kanaal door hier te klikken.

TV
Sinds juni 2011 maakt Omroep Zuidplas ook TV. Sinds januari 2013 zijn de uitzendingen ook in Capelle aan den IJssel en omgeving Lansingerland te zien. Sinds eind 2015 is het kanaal bij fors meer providers beschikbaar gekomen in het basispakket. Het TV kanaal wordt gevuld met eigen reportages en een kabelkrant met veel nieuws en informatie gemaakt door de nieuwsredactie.