Telefonisch advies bij zorgen over mede-Capellenaar

Zijn de gordijnen van de overbuurman steeds dicht? Loopt die oude mevrouw van driehoog soms in pyjama op straat? Heeft een kennis, een patiënt of cliënt het over zelfmoord? Bij zorgen over een mede-Capellenaar is bellen met Welzijn Capelle een goed idee. Voor advies, tips en informatie. Want Capellenaren zorgen voor elkaar!

Als de situatie ‘niet-acuut’ is (dus zonder gevaar voor de persoon in kwestie of zijn omgeving), dan kan iedereen bij ongerustheid bellen met het aanmeldbureau van Welzijn Capelle. Of je nu een ‘gewone’ Capellenaar bent of een zorgprofessional zoals huisarts, fysiotherapeut of wijkverpleegkundige.

Advies, tips en informatie
Een moeilijke periode met (tijdelijke) psychische verwarring of zelfverwaarlozing kan iedereen overkomen. Wacht niet tot de zaken erger worden: een belletje is zo geregeld. Welzijn Capelle is bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur via  info@welzijncapelle.nu of 010 – 707 49 00.

Verplichte zorg bij psychische problemen
De meeste mensen met psychische problemen staan open voor behandeling. Maar soms verzet iemand zich hiertegen. Wanneer de veiligheid van de persoon of van de omgeving in gevaar komt, kan verplichte zorg nodig zijn. Dit wordt alleen ingezet als het écht niet anders kan. Melding maken van iemand die geestelijke gezondheidszorg nodig heeft maar zelf niet wil, kan bij de gemeente via www.capelleaandenijssel.nl of bel 14010. Bel bij acuut gevaar voor de persoon of diens omgeving altijd 112.