Landelijke boomfeestdag in Zuidplas

Woensdag 18 maart 2020 wordt 64ste editie van de jaarlijkse landelijke boomfeestdag gehouden. In de gemeente Zuidplas gaan kinderen van vier verschillende basisscholen hieraan deelnemen. Al op 4 maart planten zij bomen samen met wethouder Jan Hordijk van de gemeente Zuidplas, en op 18 maart planten zij bomen met kinderburgemeester Vienne Zwarteveld en wethouder Jan Willem Schuurman.

Het landelijke thema is dit jaar is “Bomen geven energie”. Het streven van de stichting Nationale Boomfeestdag is om ieder kind tijdens zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten. Dit jaar gaat de stichting voor een record van 500.000 aangeplante bomen op één dag.

Kinderen bewuster maken van de natuur en gemeentelijk groen en openbare ruimte op een positieve manier over het voetlicht krijgen. Dat zijn de doelen van de boomfeestdag in de gemeente Zuidplas. Daarnaast dragen de kinderen ook een steentje bij aan het behalen van de gemeentelijke klimaatdoelen, want de aanplant van bomen helpt bij het halen van deze klimaatdoelen. Bomen maken de omgeving koeler. Ze geven schaduw en maken de lucht vochtiger. Ook zuiveren bomen de lucht en vergroten ze de biodiversiteit in de omgeving door het bieden van een schuilplaats en voedsel voor dieren.

Locatie/tijdstip
Woensdag 4 maart 2020
Om 9:30 planten de leerlingen van CBS de Rehoboth te samen met wethouder Jan Hordijk bomen aan de Koningspil te Moerkapelle (Jonge Veenen). De plantwerkzaamheden worden ondersteunt door de gemeentelijke groenaannemer Verheij integraal groenzorg.

Woensdag 18 maart 2020
– Om 10:00 uur planten de leerlingen van de Interconfessionele Basisschool Koningskwartier te samen met kinderburgemeester Vienne Zwarteveld bomen bij het Koningskwartier in Zevenhuizen. De plantwerkzaamheden worden ondersteunt door de gemeentelijke groenaannemer Punt B.V.

– Om 9:00 uur planten de leerlingen van de Brede school Het Turfhuis te samen met wethouder Jan Willem Schuurman bomen aan de Schuddebeurslaan te Moordrecht (De Brinkhorst). De plantwerkzaamheden worden ondersteunt door de gemeentelijke groenaannemer GKB groep.

Scholen die meedoen:
– Christelijke basisschool Rehoboth te Moerkapelle
– Brede school Het Turfhuis te Moordrecht
– Interconfessionele Basisschool Koningskwartier te Zevenhuizen.