VV Capelle houdt punt over aan bezoek Alphen aan den Rijn

VV Capelle heeft aan het bezoek in Alphen aan den Rijn tegen ARC uiteindelijk een punt over gehouden, maar lange tijd zag het er naar uit, dat de ploeg met 0 punten terug zou moeten keren. Op een moeilijk bespeelbaar veld en met een lastige wind moest Capelle bijna 70 minuten lang met 10 man de 11 man van ARC bestrijden.

Het begin van de wedstrijd gaf al aan, dat de toeschouwers geen hoogstaande wedstrijden zouden gaan meemaken. Beide ploegen waren vaak slordig en mede door de wind, was het soms moeilijk om de bal in de ploeg te houden. Veel hoge ballen werden door de lange verdedigers van ARC makkelijk weggewerkt en aanvallend werd er soms te veel gelopen met de bal en was het resultaat ook nihil en kon ARC de aanval weer overnemen. ARC was weliswaar meer in balbezit, maar echt gevaarlijk werden ze niet.

Hoogtepunt, tegelijk dieptepunt in de eerste helft was de 20e minuut. Philipe den Hartog maakte een forse overtreding, de scheidsrechter pakte al geel, maar de ARC speler veroverde toch de bal en Philipe kwam met 2 benen vooruit en torpedeerde zijn tegenstander. De scheidsrechter veranderede terecht de kleur van de kaart in rood. Een super domme actie, waarvan Philipe direct al spijt had, maar wel zijn ploeg daarmee benadeelde.

ARC kreeg met de wind mee vele corners, maar het leidde niet tot resultaat. Ook enkele schoten van ARC troffen geen doel, wel werd in de 32e minuut Leon Krznaric door zo’n schot geveld, maar het bleef 0-0 en Leon kon gelukkig weer verder.
Na ruist werd Jerry Scholman gewisseld en kwam Josep Goncalves in de ploeg. Met de wind mee kreeg Capelle in de eerste paar minuten na rust tee 100% kansen, maar zowel Kevin van la Parra, als Joseph Goncalves kregen de bal niet in het net. Eigenlijk waren dit de eerste twee echte kansen van de hele wedstrijd tot dan toe van beide ploegen.

ARC probeerde de rust te behouden en men ging er vanuit dat met 11 tegen 10 het doelpunt toch wel zou komen. In de 53e minuut was het zover. De bal werd hard ingespeeld, de ARC aanvaller liet Leon kansloos, draaide zich vrij en schoot niet hard, maar wel zuiver de bal tussen de palen. Doelman Michael van Leeuwen was kansloos. Dezelfde doelman probeerde soms met uittrappen de Capelle voorhoede aan het werk te zetten, maar veelal waren de bal met de wind mee veel te hard en een eenvoudige prooi van de mannen uit Alphen.

De ploeg uit Alphen maakte tegen de wind in ook niet echt een vuist, een deel van de ploeg vond de 1-0 wel voldoende en men nam verder geen enkel risico. Men kreeg enkele hoekschoppen, maar Capelle kon meestal nog eenvoudig stand houden. Ton van Bremen nam wel risico en haalde back Bouchataoui uit het veld en bracht met Marvin van der Made nog een extra aanvaller. Een kwartier voor tijd een waar corner bombardement van Capelle. Eric Jansen mocht 5 corners op rij nemen, maar helaas zonder enig resultaat. Het gaf wel aan, dat ARC door de 10 man van Capelle in het nauw werd gebracht. Capelle liep met vd Made en Lars Wijngaard, die een prima partij speelde nog tegen gele kaarten aan, maar de stand bleef 1-0.

In de voorlaatste minuut werd Joseph Goncalves onderuit gehaald, ARC claimde dat men de bal speelde, maar men nam ook Joseph mee en de grensrechter bleef vlaggen en de verder goede leidende scheidsrechter Germs, die een aantal malen zijn beide grensrechters negeerde, nam nu wel het advies over en Eric Jansen, die met vrije trappen vaak voor gevaarlijke situaties kan zorgen bracht de bal hard in het doelgebied. Justin van Mullem was er als eerste bij en liet de keeper van ARC kansloos.

Strijd en passie in de tweede helft bracht zo Capelle toch nog een punt en volgende week mag men in Doorwerth proberen wat meer afstand van de onderste 4 plaatsen te nemen.