Once upon a time op Elimschool

Er was eens een school in Nieuwerkerk die 2 jaar geleden een prachtige droomvoorstelling gegeven heeft in het Isala Theater. Op dit podium stonden alle leerlingen van de Elimschool te stralen! Op 19 maart 2020 gaan we weer terug in de tijd, om die droom van 2018 opnieuw te verwezenlijken…

De Elimschool gaat na de voorjaarsvakantie voor de 2e keer aan de slag met het ontwerpen en uitvoeren van een eigen theatervoorstelling. Het thema van deze keer is: ‘Once upon a time…’

In maart werken de leerlingen van de Elimschool gedurende 2 weken aan een project waarbij iedereen in de klas aan de slag gaat met onder andere de expressievakken: muziek, drama en dans. Uiteindelijk zal iedere klas een eigen act ontwerpen. Alle acts vormen uiteindelijk een geweldige theatershow, waarbij ieder kind de kans krijgt om te stralen op het podium. De eindvoorstelling zal op donderdag 19 maart in het Isala Theater te Capelle a/d IJssel zijn.

Echter, het verwezenlijken van deze droom is wel prijzig. Een theaterzaal huren brengt hoge kosten met zich mee. Om deze kosten te kunnen dekken, heeft de school op vrijdag 14 februari een sponsorloop georganiseerd. Iedere leerling ging helemaal uitgedost in gekke kleren zo veel mogelijk rondjes rennen om het grasveld achter de school om daarna met elkaar de stormbaan te trotseren! De ouders van ‘Heel Elim bakt’, zorgde voor heerlijke versnaperingen, die door de fans gekocht konden worden. Het bedrag wat de school met deze sponsorloop heeft opgehaald, blijkt uiteindelijk meer dan voldoende te zijn om de huur van het theater te kunnen betalen. Na de vakantie wordt het totaal bedrag bekend gemaakt aan de leerlingen en zal het theaterproject van start gaan.

Wij hebben enorm veel zin in de voorstelling en kunnen niet wachten om elk kind te zien stralen op het podium en het applaus in ontvangst te mogen nemen.