Winterstorm Ciara uitgeraast, schade lijkt mee te vallen

De Winterstorm Ciara zorgde zondag 9 februari voor enkele incidenten in de gemeente Zuidplas, echter grote incidenten bleven uit. Het KNMI riep code Oranje uit, de brandweerkorpsen waren vooral druk met omgewaaide bomen en losgeraakte takken.

Zo viel er in de middag een forse boom om aan de Prins Alexanderlaan in Nieuwerkerk aan den IJssel. De bewoners van een woning in deze straat mochten van geluk spreken, de boom mistte op een haar na de woning. De brandweer kwam verder in actie aan het Begoniaveld en de Schubertstraat.

Deze winterstorm pakte in kracht en schade minder groots uit dan de storm van twee jaar terug toen er onder meer een boom terechtkwam op de sportzaal van de Parkzoomhal.

Onze Nieuwerkerkse weerman Leen de Koning bracht al eerder een nuchtere kijk op het weer en ging niet mee in de vele rampscenario’s die in de media verschenen, “Samenvattend, onstuimig, zware windstoten met schade hier en daar, maar geen storm en sensatie berichten vooraf waren veelal helaas weer overtrokken voor ons gebied” schrijft Leen op internet.

In verband met het hoge water/springtij sluit Rijkswaterstaat om 00:30 uur zondagnacht de Hollandsche IJsselkering.De torens zijn dan rood verlicht, zodat mensen in de omgeving weten dat er sprake is van hoogwater .

Door het slechte weer van vandaag moet er wel rekening gehouden worden met een zware maandagochtendspits.

Voor alle foto’s, zie de website van Je Bent Nieuwerkerker