Volle winst voor dames Jumbo ZVH, koploper Draisma Dynamo te sterk voor RECO ZVH

DAMES:
De dames van Jumbo ZVH speelden in eigen huis tegen het derde team van US uit Amsterdam. Gezien de stand op de ranglijst moesten de Zevenhuizense een goed resultaat kunnen behalen. Dit werd door Jumbo ZVH gedaan en via de setstanden 25-19, 25-19, 25-21 en 25-23 werd het 4-0 en kon Jumbo ZVH de vijf punten bijschrijven.

Trainer/coach René van Essen met assistent Michelle van der Knaap-Bijl, begon met de volgende basis Chiara Broek, Sonja van Mil, Mariëlle Gerritsen, Marleen van Vliet, Vera Bruggeman, Loeki Sterkenburg en libero Jolien van Dam. Jumbo ZVH begon rustig aan deze set en pas bij 3-4 wist regisseur Chiara Broek haar team stormachtig naar voren te stuwen, als voorproef voor de zondag. Serverend wisten de Zevenhuizense dames het verschil te maken met Sonja van Mil en Mariëlle Gerritsen en Marleen van Vliet zorgde met haar aanvallen dat de coach van US bij 15-10 zijn eerste time-out moest nemen. De opslag kon terug gehaald worden, maar dit was slechts voor korte duur. Aanvallend wist Vera Bruggeman flink te scoren en deze set werd met 25-19 binnen gehaald. De tweede set gaf een zelfde beeld te zien, US werd weer goed onder druk gezet en bij 13-10 kwam Finola Parkinson aan de opslag lijn voor Loeki Sterkenburg en liet gelijk zien, waarom zij in het veld kwam en zorgde met haar lastige service voor punten, bij 16-11 nam Loeki Sterkenburg haar positie weer in. Bij 18-12 voerde coach René van Essen een dubbele wissel uit en kwamen Rianne Hulst en Demi van Es binnen de lijnen voor Chiara Broek en Marleen van Vliet. Gestaag bleef Jumbo ZVH punten scoren, waarbij topscoorder Vera Bruggeman veel punten voor haar rekening nam. Op het eind werd de dubbele wissel weer terug gedraaid en kon Jumbo ZVH deze set met 25-19 afsluiten.

In de derde set namen de Zevenhuizense dames wat gas terug en kon US zelfs op voorsprong komen tot 8-9. Daarna wist Jumbo ZVH met de service van Chiara Broek weer op voorsprong komen en moest US weer bij 13-10 een time-out nemen. Dit had geen effect, de service bleef effectief en Jumbo ZVH bleef de voorsprong vergroten er werd weer een dubbele wissel uitgevoerd en de Zevenhuizense dames wisten nu ook blokkerend te scoren. Loeki Sterkenburg nam met haar blokkering het winnende punt voor haar rekening 25-21. In de vierde set nam vanaf het begin Finola Parkinson de positie van Sonja van Mil. De Zevenhuizense dames waren weer gefocust en namen direct een grote voorsprong door een sterke service en aanval.

Bij 12-7 wisselde coach René van Essen en kwamen Rianne Hulst en Demi van Es binnen de lijnen. Aanvallend en blokkerend wist Mariëlle Gerritsen goed te scoren en bij 17-8 nam en time-out, dit had effect en US kon dichterbij komen. Libero Jolien van Dam wist als een stofzuiger de ballen van de grond houden. Aanvallend liet Jumbo ZVH de teugels wat vieren dit noopte coach René van Essen om bij 17-13 een time-out te nemen. Bij 19-16 werd de dubbele wissel weer teruggedraaid maar in de eindfase waren de Zevenhuizense dames wat slordig en US kon zelfs tot 24-23 naderen. Maar Vera Bruggeman wist het beslissende punt bij 25-23 te scoren en Jumbo ZVH zo aan de vijf punten te helpen. Deze volle overwinning zorgt ervoor dat Jumbo ZVH vaster op de tweede plaats staat en het zicht op PD-wedstrijden in eigen hand blijf houden.

Voor aanstaande zaterdag 15 februari staat voor de Jumbo dames weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan spelen zij om 16.15 uur tegen fietsbezorgd.nl Switch uit Utrecht. Voor de dames zal dit een spannende strijd worden, in de eerste ontmoeting wisten de dames een nipte 3-2 overwinning te boeken. De steun van het thuis publiek zal zeker nodig zijn een beter resultaat te bereiken.

HEREN:
Zaterdag was de laatste wedstrijd van de reguliere competitie voor RECO ZVH in Apeldoorn tegen de huidige koploper en de gedoodverfde Kampioen van Nederland. Draisma Dynamo. Dynamo liet vanaf het begin zien wat hun aspiraties was en won simpel via de setstanden 25-17, 25-11 en 25-21 met 3-0 de wedstrijd.

Trainer/coach Kristian van der Wel en assistent Ronald Kooijman kon nog steeds niet spelverdeler Timothy Scheffers inzetten. Om alle spelers van de selectie speelminuten te geven werd de volgende basis het veld ingestuurd: Gianno Beij, Benjamin Parkinson, Cain van Hal, Bram Wiltenburg, Chris van Mullem, Jan-Jaap van Schuylenburg en libero Mika Prins. Dynamo zette met hun service direct druk op de verdediging van RECO en zorgde er voor dat coach Kristian van der Wel bij 6-2 al een time-out moest nemen. De opslag kon terug gehaald worden, Maar de heren van Draisma Dynamo wisten bijna foutloos te spelen en konden blokkerend en aanvallend de punten, terwijl aan Zevenhuizense kant dit sporadisch werd gedaan en Dynamo kon deze set met 25-17 winnend afsluiten. In de tweede set werden de Zevenhuizense heren overdonderd en wat coach Kristian van der Wel ook probeerde time-outs en dubbele wissels bij 9-1 kwamen Max Nieuwstad en Ricardo Hofman voor Gianno Beij en Chris van Mullem binnen de lijnen. Aanvallend was Dynamo niet te stoppen en bij 12-1 kwam Ludrich Innocente voor Benjamin Parkinson in het veld. De middenaanvallers van Dynamo bleven met gemak scoren en RECO liep achter de feiten aan en moest toezien dat Dynamo deze set met 25-11 won.

In de derde wisselde coach Kristian van der Wel bij 0-0 Gianno Beij voor Max Nieuwstad en daar was Dynamo niet op voorbereid. RECO wist nu met een sterk aanvallende Cain van Hal en een sterk blokkerende Ludrich Innocente een voorsprong op te bouwen. Dynamo coach Redbad Strikwerda was niet gerust en nam bij 5-9 zijn eerste time-out en zorgde dat zijn team weer bij de les was. Na 13-13 nam Dynamo de teugels weer stevig in handen. Na een time-out bij 17-14 werd bij 19-14 Thomas van Rij in het veld gestuu8rd voor Cain van Hal om de pass te versterken. Bij 23-20 werd dit terug gedraaid en met sporadische aanvallen van onder andere Ricardo Hofman kwam RECO tot 24-21 bij. Maar Dynamo had het laatste woord en met 25-21 werd de wedstrijd afgesloten. Coach Kristian van der Wel kan nu met zijn team gereed maken voor de Kampioenspoule waarin zij op zaterdag 22 februari om 19.30 uur in het sportcentrum Swanla hun eerste wedstrijd in deze poule zal gaan spelen. Tegenstander is dan de nummer twee, SAMEN Lycurgus uit Groningen.

Opstelling teams:

Draisma Dynamo: Sjors Tijhuis (9), Jeroen Rauwerdink (7), Nico Manenschijn (11), Freek de Weijer (3), Maikel van Zeist (12), Seain Cook (14), Jeffrey Klok (L) (Mats Kruiswijk (L))

RECO ZVH: Bram Wiltenburg (3), Gianno Beij (6) (Max Nieuwstad (4), Cain van Hal(11) (Thomas van Rij), Chris van Mullem (1)(Ricardo Hofman (6)), Benjamin Parkinson (1) (Ludrich Innocente (4)), Jan-Jaap van Schuylenburg, Mika Prins (L).