VV Capelle verliest in Rotterdam van SC Feyenoord

VV Capelle heeft gisteren op het prachtige complex van SC Feyenoord uiteindelijk een weliswaar verdiende, maar zure nederlaag geleden met 2-1. Feyenoord was de betere ploeg, maar verzuimde vele kansen af te maken, zodat Capelle lang in de wedstrijd bleef. Capelle heeft geknokt, vooral in de tweede helft, maar een beloning van een punt bleef helaas uit.
Feyenoord begon de eerste helft fel en Capelle kwam bijna niet onder de druk uit. Vele corners werden weg gegeven, maar Feyenoord verzuimde de kansen af te maken en ook de paal bracht nog redding.

Capelle had enkele kleine kansjes, maar van la Parra, die de beste kans kreeg, leverde een te slap schot af om keeper Rick van den Burg van Feyenoord in moeilijkheden te brengen. Veelal stonden de Capelse aanvallers ook nog buitenspel.

Ondanks het overwicht en het betere spel leek Capelle de rust nog met 0-0 te halen, maar in de 40e minuut werd er toch uit een vrije trap gescoord. De 1-0 betekende ook de ruststand, terwijl 3 of 4 nul ook mogelijk was geweest.

In de tweede helft kreeg Capelle met veel inzet wat meer grip op het spel, maar oud Capelle keeper Rick vd Burg redde na een corner van Capelle fraai en de gelijkmaker bleef uit. Feyenoord had enkele snelle uitbraken, maar egoïsme van de Feyenoorders hield Capelle in de wedstrijd. Zelfs met 3 man en één verdediger van Capelle kon van Ewijk nog redding brengen. De Capelse keeper redde over de gehele wedstrijd genomen zeker 3 zekere goals, zodat Capelle mocht blijven hopen op een goed resultaat.

Justin van Mullem, die Jerry Scholman kwam vervangen stond aan de basis van de onverwachte gelijkmaker. Van Mullem kon de bal onderscheppen en lanceerde de hardwerkende Philipe den Hartog. Met een prima schuiver in de hoek maakte hij keeper Rick vd Burg kansloos en de 1-1 stond op het bord na zo’n 65 minuten. Helaas kon Capelle dat even het betere van het spel had niet doordrukken en Feyenoord kreeg weer kansen. Een verkeerd ingespeelde bal op het middenveld werd door Feyenoord onderschept en via enkele snelle passes werd een middenvelder van Feyenoord in stelling gebracht en van Ewijk was kansloos. Met nog ruim een kwartier te spelen scoorde Feyenoord de 2-1 en op wat kleine mogelijkheden na kreeg Capelle de bal niet meer in het Feyenoord doel.

Ook Feyenoord weigerde de 3-1 te maken, zodat het tot en met de blessuretijd nog spannend bleef. Feyenoord vertraagde en nam geen enkel risico meer en het moegestreden Capelle moest uiteindelijk het sportpark met een 2-1 nederlaag verlaten. Aan inzet ontbrak het vandaag niet en aangezien de gevarenzone nu dichtbij is, zal in ieder geval deze trend, knokken en inzet de komende weken voor punten moeten gaan zorgen.

Volgende week wacht de eerste zware klus als Jodan Boys uit Gouda op bezoek komt in Capelle.

Foto en verslag: Leen de Koning