Programma lampionnenoptocht bekend

Aanstaande zaterdag 1 februari is de jaarlijkse lampionnenoptocht in Zevenhuizen. Vanaf 18.45 uur zullen allerlei blije dieren de velen aanwezige mopperende eenden proberen op te vrolijken. Of dat gaat lukken…

’s Avonds om 19.00 uur vertrekt de bonte stoet voor een (gratis) wandeling van ongeveer een uur vanaf dorpshuis Swanla. Dan lopen kinderen tot 12 jaar in het donker met hun lampionnen/fakkels een leuke route door het dorp. Gezellige muziek en wat lekkers onderweg en in Dorpshuis Swanla, maken er zelfs voor de meest mopperige eend een feestje van.

Moppereend en Vrijheid
Het prentenboek van de Nationale Voorleesdagen 2020 is ‘Moppereend’. De lampionnenoptocht staat in het teken van dat thema. Ook het thema Vrijheid speelt een rol aangezien 2020 het jaar van ‘75 jaar Vrijheid’ is. Iedereen is wel eens aan het mopperen en dat mag, die vrijheid hebben wij. En als de regenboog verschijnt, is het tijd om die vrijheid te vieren: de zon breekt dan tenslotte weer door! Net als bij moppereend, die ook weer plezier kan maken. Lees op de website www.oranjezevenhuizen.nl meer over het thema.

Win een prijs
Kom verkleed en geschminkt en neem een mooie lampion of fakkel mee. Het boek Moppereend geeft genoeg verkleedideeën: schildpadden, geiten, hanen, eenden en varkens, ze zijn allemaal welkom. Maak er wat moois van en wie weet win jij met je uitdossing wel een leuke prijs, gesponsord door Bonavie.

Programma 1 februari 2020
18.45 uur – verzamelen in dorpshuis Swanla
19.00 uur – vertrek optocht
20.00 uur – (ongeveer) de terugkomst in dorpshuis Swanla.