Dag 9 van de Nationale Petanque Competitie (NPC)

Vorige week stonden we nog op het veld voor de 8e ronde en nu kondigde ronde 9 zich alweer aan.

Na het verlies van vorige week wilde het 1e weer wat wedstrijdpunten behalen. En deze week hadden ze Bommequet 1 als tegenstander. Met het voordeel van een thuis wedstrijd moest dat zeer zeker mogelijk zijn. In de eerste ronde lieten de tegenstanders duidelijk zien dat ze best konden boulen. Zeker de tireurs wisten aardig de boules te raken. Ondanks dat wist het 1e toch een 3-0 voorsprong te creëren. Ook in de tweede ronde wisten ze allebei de potten positief af te sluiten waardoor de winst al binnen was 5-0. In de laatste ronde werden twee potten dik gewonnen. Maar in de laatste pot ging dat wat moeizamer, met een tussenstand van 9-9 was er een mogelijkheid om de pot met winst af te sluiten. Maar de laatste boule kan helaas niet aan. Met een stand van 12-9 begonnen ze aan de laatste menne, deze pakte wat minder goed uit waardoor de tegenstanders ook de mogelijkheid kregen om 4 punten te maken. En da deden ze dan ook waardoor de eindstand 12-13 werd. Maar alsnog een mooie overwinning van 7-1(45).

Hiermee blijven ze op ze minst op de 6e plaats staan en staan ze dus nog veilig. Hopelijk blijft dat ook nog de komende 5 wedstrijden.

Het 2e stond na vorige week nog steeds op de eerste plaats en wilde die natuurlijk behouden. Hun tegenstander was De Goede Worp 1 uit Den Haag en werd ook thuis ontvangen. De heren van het tweede begonnen goed met een 2-1 voorsprong, maar in de tripletten ronde ging het mis. De tegenstanders wisten het net wat beter te doen dan onze jongens en daardoor kwamen ze opeens achter te staan met 2-3. Er moesten nu minstens 2 potten gewonnen worden om nog een wedstrijdpunt binnen te halen. Ze deden er alles aan, maar ze hadden niet de vorm die ze vorige week hadden. En daardoor verloren ze met 3-5(-5). Wat deze verliespartij gaat betekenen in het algemeen klassement weten we maandag pas, maar DGW komt nu 1 punt onder hen te staan.

Het 3e speelde uit bij Maasstad tegen Nederlek 2. Ook het 3e begon met een 2-1 voorsprong, maar wist de tripletten ronde dit maal wel binnen te halen. Waardoor ze een wedstrijdpunt al hadden veilig gesteld, want met 4-1 kan je niet minder dan gelijk spelen. Maar daar gingen ze uiteraard niet voor, ze wilden gewoon gaan voor de winst. En dat is gelukt. Een 6-2(25) uitslag levert dus weer twee punten op, maar omdat Les Francophiles 2 ook gewonnen heeft blijven ze op de derde plaats staan.

Het 4e speelde thuis tegen Gouda 4. Ook zij begonnen fantastisch met een 3-0 voorsprong en wisten die met een 5-0 uit te breiden in de tweede ronde. Dus net zoals bij het 1e was de winst al binnen. Maar ze wilden zo veel mogelijk potten binnen te halen en met een 7-1(18) is dat zeker gelukt. Nu weet ik dat Les Francophiles 3 gelijk heeft gespeeld tegen Folatre 3 en Vlaardingen 3 vrij had, hierdoor komen Les Francophiles 3, Vlaardingen 3 en Nieuwerkerk 4 alle drie op negen punten uit maar hebben onze spelers de meeste potten gewonnen en daarmee bereiken ze volgens mij de tweede plaats. Hopelijk kunnen ze dat de komende weken volhouden.

Het 5e speelde uit in Den Haag. Zij speelde tegen het tweede team van De Goede Worp. Net zoals de overige teams begonnen zij met een voorsprong. Met een 2-1 bouwde ze dat uit naar een 3-2 voorsprong in ronde die daarop volgde. Nu moesten ze nog twee potten winnen voor de winst en dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Alleen het 5e wist dat toch waar te maken op onbekend terrein. Met een 5-3(14) overwinning gingen ze huiswaarts. Hiermee wisselen ze van plek in het algemeen klassement met DGW en gaan ze naar de vierde plaats. Ik heb begrepen dat zowel Marian als Ans alle drie de potten hebben gewonnen. Mooie prestatie (Girls power), goed gedaan meiden.

1 februari is de volgende ronde en hopen we weer de nodige wedstrijdpunten binnen te halen.