Simons en Van Essen blijven CKV Nieuwerkerk trouw

Het bestuur en de Technische Commissie (TC) van CKV Nieuwerkerk kunnen met veel genoegen melden dat de twee hoofdtrainers van de selectie ook volgend jaar voor de groep staan. Het trainersduo Leon Simons en Jan van Essen begint in augustus 2020 aan haar vierde seizoen samen bij CKV Nieuwerkerk.

De TC heeft in de maand december met de gehele selectie evaluatiegesprekken gevoerd. Uit deze gesprekken bleek dat de spelers nog lang niet zijn uitgekeken op de trainers Simons en Van Essen, die nu aan hun derde zaalseizoen in de hoofdklasse bezig zijn. De spelers zijn zeer positief over de samenwerking met de trainers en ervaren dat zij nog steeds groeien als individu en als team. Die groei is terug te zien in de resultaten op het hoofdklasseniveau. Twee jaar geleden 10 punten na 14 wedstrijden, vorig seizoen 16 punten en nu halverwege al 10 punten. Ook op het veld staat Nieuwerkerk 1 er goed voor. De volle buit na acht wedstrijden en een voorsprong van 5 punten op de nummer twee. Het kampioenschap en de promotie naar de veldhoofdklasse is een absoluut doel in de maanden april en mei van dit jaar.

De spelersgroep en de trainers/coaches zijn drie jaar geleden een traject met elkaar gestart. Dat traject moet uitmonden in de veld-hoofdklasse en deelname aan de hoofdklasse-playoffs in het jaar 2021. De spelers zien dat Nieuwerkerk goed op dreef is om die doelstellingen te halen. Ze korfballen daarnaast met veel plezier bij Nieuwerkerk en hechten veel waarde aan de fijne sfeer die er heerst in en rondom de selectie. De fantastische steun van de achterban van CKV Nieuwerkerk, die laatst nog met ruim 200 man aanwezig was in Capelle en er elke thuiswedstrijd een feest van maakt, draagt daar zeker aan bij. De spelers van buitenaf blijven vaak langere tijd spelen bij Nieuwerkerk en willen graag de stap naar de absolute top maken met Nieuwerkerk. Die absolute top is in dit geval de Korfbal League.

Niet alleen de spelers zijn positief over de samenwerking tussen selectie en staf. Ook de TC van CKV Nieuwerkerk ziet met veel genoegen dat de talenten zich blijven ontwikkelen en dat het jeugdige vlaggenschip steeds volwassener acteert. Daarnaast wordt zeer aantrekkelijk korfbal gespeeld waar ook het publiek enthousiast van wordt.

Simons, die al eerder een periode van drie jaar actief was bij Nieuwerkerk en dus volgend jaar aan zijn zevende seizoen bij Nieuwerkerk begint, is uitermate tevreden met zijn contactverlenging. “Deze groep van CKV Nieuwerkerk straalt zoveel energie uit en ik krijg als trainer/coach zoveel energie van de selectie! We hebben met elkaar doordeweeks enorm veel plezier en werken daardoor in een aangename sfeer. Er zit daarnaast nog heel veel rek in deze jonge en leergierige groep en daar draag ik graag nog een jaar aan bij. Daarnaast is CKV Nieuwerkerk een prachtige en fijne club om te kunnen werken.”

Ook Jan van Essen is content nog een jaar CKV Nieuwerkerk: “Het vertrouwen vanuit heel Nieuwerkerk en de fijne sfeer binnen de selectie en onze staf hebben mij enthousiast gemaakt om met elkaar verder te gaan. Deze groep spelers is zo leergierig en gaat mede daardoor nog steeds met sprongen vooruit. Dat vind ik mooi om te zien”, aldus Van Essen.

Foto: Matthijs de Jong