Zuidplas telt zes coronapatiënten

De gemeente Zuidplas telt zes coronapatiënten, dat maakt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) woensdagmiddag bekend. De eerste coronapatiënten in Zuidplas werden zaterdag gemeld. In totaal zijn er in Nederland 6412 geregistreerde besmettingen met het coronavirus geregistreerd. In totaal zijn er 356 mensen overleden aan het virus.

Naast de zes geregistreerde patiënten waarschuwt het RIVM waarschuwt dat er waarschijnlijk meer coronapatiënten zijn. De groei van het aantal besmettingen neemt door de getroffen maatregelen wel af zegt het RIVM.  Het RIVM meldt dat er per 100.000 inwoners 14,0 coronapatiënten zijn Zuidplas. De gemeente heeft ongeveer 43.000 inwoners.

In vergelijking met omringende gemeenten scoort Zuidplas betrekkelijk laag in het aantal patiënten. Lansingerland (40,6), Capelle aan den IJssel (34,4), Krimpenerwaard (28,5) en Gouda (24,6) scoren betrekkelijk hoger. Alleen Waddinxveen blijft redelijk in de buurt bij Zuidplas met 17,7 patiënten op 100.00 inwoners.