Artiesten zoeken alternatieven in de vorm van Coronapop via online streaming

Door de maatregelen vanuit de regering en het RIVM ligt de culturele sector plat. Nagenoeg alle evenementen in de sector zijn afgelast of uitgesteld. Er zijn nog nauwelijks evenementen die doorgang kunnen vinden door de maatregelen. Dat ariesten, technici en evenementen organisaties creatief zijn blijkt wel uit de initiatieven die als alternatief worden aangeboden.

Alle evenementen, waaronder concerten met meer dan 100 personen zijn verboden. Dat blijft in ieder geval geldig tot en met 6 april het geval. Dat maakte het kabinet afgelopen week in een persconferentie bekend. Dat betekent voor veel mensen in de evenementenbranche plotseling drie weken onvrijwillig vakantie. Daarom wordt Coronapop georganiseerd op woensdag 18 maart. Tot nu zijn Jessy Yasmeen, The Legendary Orchestra of Love en Piece Of Pie – The Ultimate Grunge Experience aangekondigd. Meer acts zullen naar alle waarschijnlijkheid volgen. Sommige kleinschalige optredens met minder dan 100 bezoekers gaan nog wel door.

Jessy Yasmeen is de Grote Prijs van Rotterdam winnares in de categorie singer-songwriter. Op het bevrijdingsfestival Zuid-Holland released ze op 5 mei haar nieuwe EP.  The Legendary Orchestra of Love  is de publieksprijs winnaar van Grote Prijs van Rotterdam in de categorie bands. De band laat zien dat de polonaise ook kan bij alternatieve bands. Piece of the Pie is een Stone Temple Pilots tribute band.

Afgelopen zaterdag werd een concert van de Limburgse band DeWolff met in het voorprogramma The Grand East in een leeg Maastrichts poppodium door maarliefst 48.000 mensen via een livestream bekeken.

Inmiddels is ook bekend dat de jaarlijkse Record Store Day is uitgesteld. Dat jaarlijkse feestje van de platenzaken is verplaatst van 18 april naar 20 juni.


‘Coronapop’ is woensdag 18 maart om 20:00 uur te volgen via coronapop.nl